Vankat perusteet

Miksi Ali?

Miksi yrityksesi hakisi rahoitusta juuri Alilta, kun enkelisijoittajia löytyy Suomesta sadoittain?

Ali enkelisijoittajana

Kokemus

Alin asiantuntemus perustuu teorian lisäksi vahvasti käytäntöön. Hänellä on kokemusta yrittäjänä toimimisesta ja yrityksen menestyksekkäästä johtamisesta kohti exitiä. Terveydenhuollon palveluyrityksen Med Groupin toisena co-founderina hän oli mukana kasvattamassa startupia tuhansien työntekijöiden ja sadan miljoonan liikevaihdon yritykseksi. Useiden onnistuneiden sijoituskierrosten jälkeen Onni terveys myytiin Tradeka-yhtiöille ja Onni hammas Colosseum Dental Groupille (Oral).

Yrittäjäuransa jälkeen Ali on rakentanut kymmenien lupaavien kasvuyritysten enkelisijoitusportfolion. Hänet nimitettiin Vuoden bisnesenkeliksi 2019. Ali osallistuu aktiivisesti portfolioyritystensä kehittämiseen ja hänellä onkin laaja käytännön kokemus startupeista niiden elinkaaren eri vaiheissa. Kokemuksesta on apua myynnissä, markkinoinnissa, logistiikassa, tuotteistamisessa, teknologiassa, oikeiden työntekijöiden löytämisessä ja monella muulla liiketoiminnan alueella.

Rahoitus

Ali perehtyy pitch deckeihin ja tekee rahoituspäätökset nopeasti. Kun Ali on nähnyt kasvuyrityksen potentiaalin ja tehnyt sijoituspäätöksen, on hyvin mahdollista saada lisäsijoittajia mukaan hänen kauttaan. Kanssasijoittajia löytyy mm. European Angels Fundin alaisesta EAF Finlandista – ja Ali tietää, kuinka bisnesideat myydään myös muille sijoittajille. Startupille merkityksellinen tieto on varmastikin se, että Ali jatkaa useimmiten seuraavillakin rahoituskierroksilla.

Alin neuvot tekevät myös julkisen rahoituksen hakemisen helpommaksi. Rahoitusta voi hakea useammalta taholta; näitä ovat mm. Business Finland, ELY ja European Investment Fund. Hakuprosessit ja niiden monet yksityiskohdat poikkeavat toisistaan. Alin rahoitusasiantuntijat tuntevat byrokratian kiemurat ja mitkä seikat ovat hakemuksessa ratkaisevia. Rahoituksen saaminen ja sen suuruus saattaa olla pienestä kiinni.

Persoona

Ali on oikeasti läsnä yrityksen arjessa, ”kädet savessa” silloin kun se on tarpeen. Kun neuvoja, päätöksiä tai toimenpiteitä tarvitaan akuutisti, Ali on aina tavoitettavissa. Hän on innostava ja taitava sparraamaan ja saa tiimin jäsenistä irti heidän koko potentiaalinsa. Ali vaatii paljon, mutta antaa myös paljon – jokaisen on tehtävä töitä tosissaan kohti kasvua ja menestystä.

Vaikka kaasu on pohjassa työnteon ja kehittymisen suhteen, Ali osaa myös painaa jarrua oikeissa kohdissa. Startupille tulee taatusti elinkaarensa aikana eteen tilanteita, joissa pää on pystyttävä pitämään kylmänä. Tiimi voi tiukoissakin paikoissa pitää varmana sitä, että Ali on aina portfolioyrityksensä kanssa samalla puolella pöytää.

Verkostot

Ali on Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) ja European Angels Fundin (EAF) jäsen ja osakkaana Founders’ Edge -sijoitusyhtiössä. Verkostoista on suurta hyötyä rahoituksen hakemisessa ja oikeiden kumppaneiden löytämisessä. Lisäksi syndikaatti tuo portfolioyritysten saataville hyvin monipuolista osaamista. Ei ole harvinaista, että startup tarvitsee esimerkiksi juristin palveluja tai asiantuntijan neuvoja kansainvälistymiseen. Myös Alin portfolion muodostama kasvun yhteisö tarjoaa hyviä mahdollisuuksia verkostoitumiseen, yhteistyöhön, vastavuoroiseen avunantoon ja toisten kokemuksista oppimiseen.

aTalent
Kaupan, tekniikan ja IT-alan parhaiden ammattilaisten rekrytointipalvelut. Vaihtoehtoina palkata suoraan yritykseen tai vuokratyöntekijäksi. *** FiBAN startup-etuina ei aloitusmaksua, pidempi maksuaika ja tyytyväisyystakuu.

AWS – Amazon Web Services
Helppokäyttöinen infrastruktuuri startupeille. AWS Activate on ohjelma, joka on suunniteltu auttamaan yrityksiä pääsemään alkuun AWS:ssä. *** 10’000 $ edestä AWS krediittejä (voimassa 2 vuotta), AWS Business Support vuoden ajan (5’000 $ asti).

ContractZen
Hallitusportaali, kokous- ja sopimushallinta, virtuaaliset datahuoneet (VDR) ja sähköisen allekirjoituksen palvelut. *** 50 % alennus ensimmäisen vuoden aikana ostetuista lisensseistä.

HubSpot
Täydellinen CRM-työkalu, jolla lisäät liidejä, nopeutat myyntiä ja virtaviivaistat asiakaspalvelua. *** Jopa 90 % alennus HubSpot-ohjelmistoista ensimmäisenä vuonna, 50 % toisena vuonna ja 25 % jatkossa.

IBM
Startup with IBM -ohjelma on suunniteltu auttamaan startupeja voittamaan yleisimmät teknologian esteet ja pääsemään markkinoille nopeammin. *** Jopa 120’000 $ IBM Cloud krediittejä, tekninen apu, tiedonsalaus ja uhkien hallinta.

Kolster
Immateriaalioikeuksien asiantuntija. IPR- ja lakipalvelut keksintöjen ja brändien suojaamiseksi ja kaupallistamiseksi. *** IP personal trainer maksutta, 20 % alennus tavaramerkkien EU-rekisteröinnistä, ilmainen neuvontapuhelin.

Notion
All-in-one workspace – projektien hallintaan, asiakirjojen jakamiseen ym. Muistiinpanot, asiakirjat, tietokannat, tehtävät jne. yhdisteltynä haluamallasi tavalla yhdessä paikassa. *** Jopa 1’000 $ edestä krediittejä Team- tai Enterprise Planissa.

PromoRepublic
Sosiaalisen median markkinointiratkaisu: sisällön muokkaaminen, jakaminen ja ajastaminen tekoälyn avustuksella, paikallinen mainonta ja tulosten raportointi. *** 50 %:n alennus normaalista vuositilaushinnasta.

Rinne&Partners
Analyysi yrityksen valmiudesta kansainväliseen laajentumiseen – raportti, työpajat ja suositellut jatkotoimenpiteet – jotta yrityksen kansainvälistyminen voidaan ajoittaa oikein ja toteuttaa hallitusti. *** Hinta FiBAN startupeille 2800 € (norm. 3500 €).

Stripe
Integroitu maksusovellus auttaa rakentamaan ja skaalaamaan liiketoimintaa verkossa, oli kyse sitten tilauspalvelusta, on-demand-markkinapaikasta tai verkkokaupasta. *** Ei käsittelymaksuja 20’000 € asti, priority access beta-kutsuihin ja tapahtumiin.

Twilio
Viestintäalusta, jolla eri sovelluksiin voidaan liittää puhe-, video- ja viestintätoimintoja. Twilion avulla asiakkaisiin voidaan olla yhteydessä tehokkaasti ja heidän haluamillaan tavoilla. *** 500 $ edestä Twilio-krediittejä, koulutusta ja tukea, pääsy Twilio Startups -tiimiin.

Zendesk
Asiakaspalveluun keskittynyt CRM, jonka myynti-, tuki- ja asiakassitouttamistuotteet on suunniteltu parantamaan asiakassuhteita. *** Zendesk Suite ja Zendesk Sales CRM kuuden kuukauden ajan ilmaiseksi, online-sessiot asiakasmenestystiimin kanssa, startup-yhteisön resurssit ja tapahtumat.

  • CEO Agreement – Toimitusjohtajasopimus
  • Convertible Loan – Vaihtovelkakirjalaina
  • Non-disclosure Agreement – Salassapitosopimus
  • Option Agreement – Optiosopimus
  • Shareholders Agreement – Osakassopimus
  • Sweat Equity – Osaamispääomasijoittaminen
  • Syndication Agreement – Yhteissijoitussopimus
  • Term Sheet – Aiesopimus